2018 Koorfoto smal voor website 500 x 200.jpg

Na de oprichting van het koor de eerste bladmuziek goedkoop werd opgekocht van een koor uit Appelscha dat in 1908 ter ziele ging? ‘De één zijn dood is de ander zijn brood’ stond toen in de oude notulen en: ‘Zo kwam het kindje in de kleeren’.

Het koor na enige jaren al langzamerhand ophield een Geheelonthouderskoor te zijn door het vertrek van leden van het eerste uur en de aanwas van nieuwe leden die niet altijd lid van de NCGOV waren?

Meester Tjeerd Marra, de eerste dirigent van het koor, in 1920 aftrad omdat hij principiële bewaren had tegen het zingen op concoursen en bij zangerswedstrijden?

Het koor al sinds september 1920 is aangesloten bij de Christelijke Zangersbond?

Dhr. O. van der Wal (Omke Oeds) op 14 april 1958 in het zonnetje werd gezet omdat hij bijna 50 jaar bestuurslid was geweest, waarvan 40 jaar als voorzitter? Hij ontving op deze bijzondere avond als blijk van waardering een…. scheerapparaat!

In 1959 de toenmalige dirigent, Germ Hofma, sterk heeft overwogen om van ‘Ere zij God’ een dameskoor te maken, omdat er maar drie tenoren waren? Ook toen bracht echter een aantal vrouwen uitkomst!

In 1963 (55-jarig bestaan) geen jubileumconcert werd gegeven omdat er maar F. 25,- in kas was?

De soep die werd geserveerd tijdens het reisje op 8 juni 1966 wel wat dun was, maar dat dat niet hinderde omdat het toch dorstig weer was?

1973 een heel druk jaar was, zodat het koor het in 1974 wat ‘kalmer aan’ deed, maar dat het toen wel 13 keer (!) optrad in kerkdiensten en voor bejaarden, met Pasen, Kerst en op evangelisatiezondagen?

Het koor bij het aantreden van Germ Hofma binnen een jaar 30 nieuwe leden mocht verwelkomen?

Op 3 december 1985 bij Notaris Klazenga te Drachten de statuten van de vereniging in een notariële akte werden vestgesteld, waarbij de vereniging zich ten doel stelde de Bijbel als Gods Woord te erkennen en als beginsel aan te nemen dat de zangkunst een gave Gods is?

In 1992 nieuwe kleding voor het koor werd aangeschaft voor een totaal bedrag van F. 21.420,50?

Een compositie van de hand van onze dirigent in de Friese taal zal worden uitgevoerd op het jubileumconcert op 14 november 2008 ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van ons koor?

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com